Franska Galettes

Är en tunn, stor boveteplätt som serveras som huvudrätt, den är
gluten och laktosfri i sin bas och därefter sätter bara fantasin stopp för vad den kan fyllas med.

Franska Crêpes

Är som en tunnare pannkaka som serveras som dessert som man fyller med söta fyllningar.

FAKTA

Är att Galette som sagts görs på Bovete som trots sitt namn är en ört som ursprungligen kommer från Centralasien och är med sina trekantiga frön en väldigt speciell växt. Eftersom det är en ört är den naturligt fri från gluten och dessutom rik på fullvärdigt protein.

Crêpes görs till skillnad mot galette på vanligt vetemjöl.

SAGAN

Är Galettes som vi känner till dom idag har sitt ursprung i franska Bretagne under 1500 talet, då bovetet kom i Hertiginnan av Bretagne Annes händer. Hon såg alla fördelar med denna ”hundra dagars växt” men historien börjar tidigare än så….

Det var korsfararna i Asien på 1200 talet som under sin långa vandring upptäckte dessa milslånga rosa fält av bovete som sträckte sig mot horisonten. Väl hemkommen med den dyrbara lasten blev besvikelsen stor för dessa jordbrukets riddare då växten gav mycket små skördar innan dom fann den rätta platsen för denna krävande växt. Med sitt regniga, fuktig och mjuka klimat och sura jordar var Bretagne som skräddarsydd för bovetet.


Meny

MEDAILLON DE SAUMON

Laxfärs-medaljonger, purjolökskompott, riven ost, potatis, hemkokt mustig hummersås

Halv portion

169:-

Hel portion

218:-

NOUVEL ORLEAN

Handskalade räkor i en het tomatiserad gräddsås med paprika, lök och chili, riven ost, spröda småblad

Halv portion

164:-

Hel portion

208:-

PÊCHE DU JOUR

Skärgårdssröra, stenbitsrom, brie, potatis, tomat, spröda småblad, dillolja, citron

Halv portion

172:-

Hel portion

225:-

CHASSEUR

Viltfärsbiffar, champinjoner, purjolök, mustig gräddsås, rårörda lingon

Halv portion

169:-

Hel portion

209:-

CANARD À L ́ORANGE

Lättrökt ankbröst, riven ost, tomat, potatis, klassisk fransk Sauce à l ́Orange

Halv portion

180:-

Hel portion

225:-

VALLÉE D ́AUGE

Kycklingbröst, riven ost, potatis, Calvadossås med rökt sidfläsk, purjolök, plommon och äpple

Halv portion

160:-

Hel portion

195:-

COQ AU VIN

Kycklingfilé i en mustig rödvinsås med champinjoner, rökt sidfläsk, morötter och lök, potatis, riven ost

Halv portion

169:-

Hel portion

209:-

CAESAR

Kycklingfilé, riven ost, tomat, potatis, caesarcreme, spröda småblad, picklad rödlök, hyvlad parmesan

Halv portion

155:-

Hel portion

189:-

TARTIFLETTE

Serranoskinka, potatisgratäng m. bacon, lök och svarta Sara, spröda småblad, mayonaise á la moutarde de meaux, balsamicoreduktion

Halv portion

159:-

Hel portion

198:-

TITI PARISIENNE

Tunna skivor Rostbiff, brie, tomat, potatis, picklad rödlök, spröda småblad, fransk senap

Halv portion

153:-

Hel portion

189:-

CAFE DE PARIS

Tunna skivor rostbiff, riven ost, tomat, spröda småblad, potatis, café de parissmör

Halv portion

159:-

Hel portion

198:-

ARDECHOISE

Serranoskinka, getost, potatis, soltorkad tomat, spröda småblad, pesto på solroskärnor, balsamicoreduktion

Halv portion

159:-

Hel portion

198:-

JAMBON DE PAYS

Rökt skinka, riven ost, vitlöksfrästa champinjoner, potatis, tomat, ägg

Halv portion

148:-

Hel portion

179:-

CHÈVRE DANS LES BETTERAVES

Getost, rödbetor, spröda småblad, honung & saffranspesto på solroskärnor, balsamicoreduktion

Halv portion

153:-

Hel portion

188:-

QUATRE FROMAGES

Brie, gorgonzola, getost, riven mozzarella, spröda småblad, potatis, tomat, hemlagad fikon och äppelchutney, balsamicoreduction

Halv portion

159:-

Hel portion

198:-

NORMANDE ET SUEDOISE

Camembert, varm hjortronsylt

120:-

RHUM RAISIN

Romrussinglass, havanahonung

115:-

SILVERDARLING

Varma körsbär, mörk chokladglass

115:-

POMME POILÉE

Äppel & kardemummafrikassé, cookie dough glass

115:-

CREME GLACÉE AU CITRON

Lemoncurdglass, brynt smör

113:-

PATRONNE

Vit chokladmousse, nutella

118:-

CARAMEL BEURRE SALÉ

Hemkokt salt kolasås, pecannötglass

119:-

FRAISE

Jordgubbsconfiture, vaniljglass

105:-

NUTELLA

Nutella, banan, vaniljglass

105:-

Vår Galetter & Crêpes på Take Away menyn är anpassade för att kunna ta med sig och att dom fortfarande är trevliga när ni kommer hem, men dom smakar såklart allra bäst på plats!

Med hopp om er förståelse tar vi emot Take Awaybeställningar i mån av tid, vilket betyder att ibland finns inte tid att hinna med fler beställningar än dom som redan finns i restaurangen.

TITI PARISIENNE

Tunna skivor Rostbiff, brieost, tomat, potatis, riven ost, picklad rödlök, småblad, fransk senap

135:-

JAMBON DE PAYS

Rökt skinka, riven ost, potatis, ägg

120:-

CAESAR

Kycklingfilé, riven ost, tomat, potatis, picklad rödlök, hemgjord caesarcreme, småblad, hyvlad parmesan

138:-

JAMBON CRU

Serranoskinka, getost, tomat, riven ost, pesto, småblad, balsamicoreduction

145:-

QUATRE FROMAGES

Brieost, gorgonzolaost, getost, riven ost, tomat, småblad, potatis, fikon och äppelchutney

138:-

CHÈVRE DANS LES BETTERAVES

Getost, rödbetor, riven ost, småblad, balsamicocreme

130:-

NUTELLA

Nutella, banan

65:-

FRAISE

Jordgubbsconfiture

65:-

Ring oss för att boka bord!